Saltbakad lax & citronsås
Grundrecept 4 personer
500 g laxfilé m skinn
~ 2 dl grovt salt
Lägg ett lager salt i botten på en form, lägg på laxen, skinnet upp.
Bakas i 200 grader ugn i ~ 15 min (beroende på tjockleken av filén).
Dra av skinnet och ställ fram formen.
Sås
Tvätta och skala citronen m potatisskalare. Koka skalen 1 min. (Häll bort vattnet.)
Koka 2 dl Créme fraiche + 1 dl vispgrädde + 1 fiskbuljongtärning.
Klipp ner smala strimlor av citronskal + ~ 1 msk citronsaft.
Jag hade ca 50-50 Créme fraiche & vispgrädde, kokade bra länge. Grundreceptet
låter magert tilltaget för 4 pers.
Jag - är i detta fallet min mamma Aia.
Fler recept | Anne's hemsida
|